Parkprat: Døden

Laster Arrangementer
  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Annenhver torsdag i sommer kan du bli med på Parkprat i Brekkeparken. Museets formidler samtaler med invitert gjest om aktuelle og evigaktuelle temaer. Sommerens andre prat handler om: Døden

Det finnes ingenting bedre enn å samles på Skiens tak. Parkprat er uhøytidelige samtaler om aktuelle temaer i tiden. Mat og drikke fra Brekkeparken kafé. På scenen står formidler fra Telemark Museum.

Denne torsdagen vil arkeolog Kari B. Bjercke og tidligere prest og politiker Geir Bekkevold snakke om døden. De vil prate om symbolikk, folketro, mannen med ljåen, Pesta og gravøl. Hva er «dance macabre» og hva skjedde vis du flyttet på en grensestein? Dette og mye mer vil du høre om denne runden med ParkPrat i Brekkeparken.

Utgangspunktet for samtalen er utstillinga «Dødens time» – laget i 2019, som står i Kirkesamlinga I Brekkeparken. Denne kan sees hver søndag kl 12 til 15.

Under ParkPrat står Telemark museums formidlere, historikere, arkeologer og direktøren på scenen, og deler sin kunnskap. Det hele utarter seg som en samtale mellom to personer om det aktuelle temaene. De vil snakke om alt fra døden, arkitektur, spanskesyken til de litt mer absurde historier. Parkprat er annenhver torsdag i hele sommer.

Velkommen!