/Svalbard i moderne tid, utfordringer og muligheter

Svalbard i moderne tid, utfordringer og muligheter

• Dette arrangement har allerede funnet sted.

På 100-årsdagen for at Norge skrev under Svalbard-traktaten i Paris, som førte til norsk suverenitet over Svalbard, forteller Janicke Giæver om vår tids Svalbard på Berg-Kragerø museum.

Hovedfokus vil være på utfordringene klimaendringene medfører både for samfunn og natur – men også på mulighetene som ligger i endringene og i Svalbards unike geografiske posisjon. Ikke minst vil vi høre om hvordan og hvorfor Svalbard har etablert seg som et unikt forskerlaboratorium for forskere fra hele verden. Foredraget vil også være innom den norske overtakelsen av øygruppen og omstillingen fra mannsdominert gruvesamfunn til dagens familievennlige Svalbard.

Janicke Giæver (født 1968) er utdannet statsviter og arbeider i Norges forskningsråd. De siste årene har hun tilhørt en avdeling med ansvar for klima- og polarforskning. Hun har i den anledning besøkt Svalbard flere ganger.

Inngang: 100,- (vipps eller kontant)

Arr: Berg Museums venner