//Utstillingsåpning: Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere

Utstillingsåpning: Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere

• Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Velkommen til åpning av utstillingen «Pressefotografiet. Kunsten å dokumentere». VGs prisbelønte fotograf, Line Møller, åpner utstillingen som vises i Brekkeparken.

Pressefotograf var et yrke mange bar med stolthet, men snart er hele yrkesgruppen borte.
I Telemark er det kun én igjen, han finner vi i mediehuset Varden.

Telemark Museum har deler av avisen Vardens fotoarkiv i sin samling, og fotografiene i utstillingen viser godt pressefotografisk arbeid. De er også fine tilbakeblikk til året 1954.

Nye medievaner, ny teknologi og sviktende økonomi i mediehusene har ført til at pressefotografen er prioritert vekk fra mange mediehus. Hvilke konsekvenser får det i mediebildet? Vi belyser temaet i utstillingen.

Line Møllers bilde «Farvel» ble kåret til Årets bilde 2017, det vil være utstilt. Det vil også pressefotografier av Fredrik Pedersen, Rune Eraker og Jarle Aasland. Sistnevnte er leder av Pressefotografens klubb og fotojournalist i Stavanger Aftenblad.