//Vandring i Kittelsens barndomsrike

Vandring i Kittelsens barndomsrike

• Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Velkommen til Theodor Kittelsens barndomshjem i Kragerø! Bli med på omvisning i utstillingen, barndomshjemmet og i gatene der Theodor lekte som barn.

Thedor Kittelsen (1857-1914) ble født og vokste opp i kystbyen Kragerø. Det lille huset midt i byen kaller vi Kittelsenhuset, og er et lite, men veldig sjarmernede museum.

Her forteller vi om barndommen til Kittelsen, men også hans liv som kunstner og familiefar.

Hver dag kl. 12 og 14 inviterer vi deg med på vandring i gatene der Theodor ferdes som barn. Du får vite mer om kunstnerens barndom, byen og samtiden.
Turen rundes av i barndomshjemmet og i utstillingen «Har dyrene sjæl». Utstillingen viser tegninger fra samlingen med samme navn – tegninger av en verden av dyr gitt menneskelig karakter. Tegningene er satire og harselas  – en kommentar til samtidens kulturliv, til borgerskapet og vitenskapen.

Omvisningen som inkluderer den lille vandringen er kl. 12 og 14.
Kommer du på et annet tidspunkt, forsøker vi å få til det også – velkommen!