/Ny sjøfartsutstilling på Du Verden lanseres digitalt!

Ny sjøfartsutstilling på Du Verden lanseres digitalt!

Ny sjøfartsutstilling på Du Verden lanseres digitalt! 2021-04-08T14:45:01+00:00

Når DuVerden åpner dørene igjen, kan du se den nye sjøfartsutstillingen I Skomværs farvann i kafeen.

Porsgrunns mest berømte skip het Skomvær, kjent fra Skomværsvalsen av Erik Bye. Skomvær seilte på de store verdenshavene, som så mange andre skuter fra Porsgrunn, og vi har kalt utstillingen: I Skomværs farvann.

Utstillingen er basert på mange små fortellinger om sjøfolk, redere, skip, havner, handel og farefulle reiser over hele verden og gjennom flere hundreår. Historiene springer ut av sjøfartsbyen Porsgrunn. Telemark museum har hatt prosjektlederansvaret.
Her kan du få med deg en ekte sjørøverhistorie fra utstillingen:

Har du lyst til å se byggingen av utstillingen, kan du se det her – i full fart! kan du se utstillingen reise seg:

Telemark museum har laget utstillingen  i samarbeid med firmaet Six Sides. Det er en kompetansebedrift innen formidling av budskap og historier.

Kom, kom, når det åpnes opp igjen!
Gratis inngang!