Er du vår nye direktør?

Telemark museum søker ny direktør

Telemark museum er et konsolidert museum som drifter og forvalter Ulefos Hovedgaard, Brekkeparken, Henrik Ibsen museum i Skien, Porselensmuseet i Porsgrunn, Ulefos Hovedgaard i Ulefoss, og Berg-Kragerø Museum og Kittelsenhuset i Kragerø. Telemark museum eier også DuVerden sjøfartsmuseum og vitensenter i Porsgrunn, som er organisert som et eget AS. Museet forvalter store samlinger fra hele Telemark fylke. Museet har 39 årsverk og har et samlet budsjett på 39 millioner. Museet har vært gjennom store endringer de siste årene og vårt flotte, nye bygg VEV på 2500 m2 er realisert, samtidig som viktige utviklingsoppgaver fremdeles gjenstår. Museets visjon er å være et bærekraftig, aktuelt og utviklingsorientert museum. Våre verdier er å være et profesjonelt, samarbeidende og dynamisk museum, hvor målene skal oppnås gjennom en langsiktig strategi.
Telemark museum ønsker å gi neste generasjon og nye publikumsgrupper innsikt i kulturarven, nye perspektiver på dagens og gårsdagens samfunn og gode museumsopplevelser.
Vi søker etter en ny direktør som vil arbeide for å nå museets mål.

Direktør for Telemark museum

Telemark museum søker en strukturert, tydelig og engasjert leder som er vant til å få med seg sine ansatte og har god gjennomføringsevne i videreutviklingen av museet.
Vi søker en person med relevant ledererfaring, med formal- og/eller realkompetanse på høyt nivå, og som kan vise til oppnådde resultater.
Du har gode evner til relasjonsbygging og samfunnskontakt både i privat og offentlig (departement, fylke, kommuner) regi, være god til å kommunisere på alle plan og ha et stort ønske om å synliggjøre museet og formidle museets potensiale, behov og tilbud. Du har en inkluderende og motiverende lederstil, og har innsikt i og inngående forståelse for fagmiljøer og økonomi/budsjett.
Vi tilbyr en spennende stilling i et godt arbeidsmiljø med svært dyktige og engasjerte medarbeidere. Vi tilbyr muligheter for stor personlig utvikling og utfordrende oppgaver i arbeidet med å forme en av Telemarks viktigste kulturinstitusjoner. Lønn etter avtale og god pensjonsordning i KLP.

Spørsmål om stillingen rettes til:
Styreleder George Aubert, tlf. 9055 1102
Administrasjonssjef Siv Dyrkolbotn, tlf 9590 1660

Søknad med CV sendes til sd@telemark.museum.no innen 17. desember. Alle søknader behandles konfidensielt.

Brekkeparken 2021
Søndre Brekke herregård, sommeren 2021

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter