Brorskapets hemmelighet

14. AUGUST 1814 På Moss jernverk sitter statsråd Niels Aall og forsøker å fremforhandle en fredsavtale med Sverige og samtidig sikre at vi får beholde den nyskrevne norske grunnloven.

PROBLEMET: Fredsavtalen er skrevet, men de svenske representantene nekter å godkjenne avtalen før Niels Aall setter sitt personlige segl på den. Problemet er at seglet, signetringen, ligger hjemme på Søndre Brekke gård i Skien, og det er uvisst hvor. Siste postrytter til Moss forlater Skien om nøyaktig 60 minutter!

VI TRENGER DEG! Har du det som kreves for å løse gåtene som fører fram til seglet som sikrer Norge fred og redder grunnloven?

Meld deg til tjeneste i Det Skjulte Selskab og finn seglet.

Bakteppet for Brorskapets hemmelighet

Sommeren har vært hektisk og statsråd Niels Aall har ikke rukket å være hjemom Skien siden han dro til Eidsvoll for å være med å utarbeide grunnloven. Han ble derfra sendt rett til London for å forsøke å sikre engelskmennenes støtte i kampen for vår uavhengighet, men til ingen nytte.
Hvordan havnet vi her?

PÅ NAPOELONS SIDE. Napoleonskrigene har herjet Europa i årevis. Danmark-Norge forsøkte i det lengste å holde seg nøytrale i denne stormaktskonflikten, men tilslutt ble vi trukket inn i krigen på Napoleons og Frankrikes side. Dette fikk katastrofale følger for Norge. Engelskmennene blokkerte norskekysten for import av det livsviktige kornet og hungersnøden herjet landet.

HJELP FRA BRORSKAPET. Niels Aall trenger nå hjelp av Det Skjulte Selskap for å få lukket fredsavtalen med svenskene. Representanter for Selskapet har blitt sendt til Skien for å hente Aalls personlige signetring. Denne er selvsagt låst ned og godt sikret. Svenske spioner, lukkede møter og hemmelige avtaler er det mye av for tiden og man kan aldri helt vite hvem man skal stole på. Representantene for Selskapet blir nødt til å bevise at de er verdige oppgaven og at de hører til blant dem som vil Norge vel.

RESIDENS FULL AV KODER. Søndre Brekke gård er en residens full av skjulte hemmeligheter, mysterier og koder. Niels Aall er ikke den typen mann som lar signetringen ligge fremme for hvem som helst. Den er nok godt skjult og kun fullverdige medlemmer av Det Skjulte Selskap vil ha det som kreves for å finne den og være med å sikre Norges grunnlov.

Siste postrytter til Moss forlater altså Skien om nøyaktig 60 minutter! Her gjelder det å tenke snarrådig. Kampen mot klokken har startet…

Søk
Search