fbpx

Myter og mystikk

Telemark Museum ønsker 2. trinn velkommen til en dag i Brekkeparken fylt med historier, myter og mystikk i norsk folketro.

Vi ønsker dere velkommen ved Klosterporten i Hans Hoells gate.
Tilbudet varer i omtrent 90 minutter. I løpet av denne tiden vil klassen bevege seg mellom tre stasjoner.

1) Elevene ønskes velkommen utendørs av formidler som tar elevene med på en rundtur i Brekkeparken. Vi stopper på steder som vil gi elevene en opplevelse av tidligere tiders folkelige overtro. Hva var folk i gamle dager redd for? Var det skremmende å bevege seg fra stue til stabbur når høstmørket kom krypende? Hvordan kunne man beskytte seg mot det mystiske, ukjente som lurte i skyggene? De får også høre om Brekkeparkens eget spøkelse, Den grå dame.

2) Rundt ildstedet i en av de gamle stuene våre vil elevene bli tatt med tilbake til tidligere tiders historiefortelling. Når det ble mørkt og kaldt ute, og dagene ble kortere, trakk folk sammen i stuene. Så familien på TV sammen? Nei, den gangen fortalte man historier rundt ildstedet, og de kunne til tider være både skumle og skremmende. En formidler forteller en historie til elevene.

3) Elevene får bli med inn i Kirkesamlingen og gravkammeret der. Der snakker vi om symbolers betydning og finner frem til ulike symboler på kistebeslagene. Deretter får elevene tegne og gi uttrykk for hva de har opplevd i Brekkeparken denne dagen.

Opplegget foregår i oktober. Følg med på Skien kommune sine nettsider for dato.

Nivå / sted

1. – 4. trinn
Brekkeparken

Tilgjengelighet

Oktober

Varighet

Ca 1,5 time

Kapasitet

Seks klasser per dag, maks 30 elever

Pris

Gratis for skoler og barnehager i Telemark

Kontakt Telemark Museum

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter