/Connecting collections – collecting connections

Connecting collections – collecting connections

Connecting collections – collecting connections 2019-09-16T11:27:41+00:00

Project Description

For 20 år siden delte de bakgården til kunstatelierer på Vålerenga. Nå samler de trådene i utstillingen «Collecting connections – connecting collections» som vises på Porselensmuseet under kunstfestivalen Greenlightdistrict.

– Vi fant tonen, og etter hvert ble det julemarked og åpne atelierer, forteller Katja Cecilie Ræder Aarflot. Sammen med duoen bak Scusi, Mette Fjørtoft Vågnes og Hege Gimle, byr hun på utstillingen med den lange tittelen.

– Vi har snakket om en felles utstilling over tid, og vi har samlet på sammenhenger og fått samlingene til å henge sammen, forsøkes det forklart.

Løsrives fra funksjon

Mette og Hege er begge keramikere, og har jobbet med funksjonelle gjenstander som tallerkener, kopper og bruksting. De har ikke bare delt teknikker og erfaringer, men også atelier og bedriftsnavn.

– Muligens blir Scusi lagt til sides en stund nå, siden jeg har begynt å droppe funksjon og gått fra keramikk til maleri, forteller Mette Fjørtoft Vågnes. Også kompanjong Hege Gimle har forsøkt å rive seg løs fra funksjonstanken.

– Derfor er tallerkenene mine på vegg denne gangen. I denne utstillingen er det rent visuelt arbeid vi byr på, poengterer hun.

Lag på lag

Gimle forklarer hvordan hun jobber fram mønster i keramikken, et lag lag på lag-arbeid.

– Det er jo litt som kollasj, lag på lag, og det er jo også det Katja jobber med, sier Gimle.

– Mine bilder er både politiske og de er laget av søppel, sier Katja, som er grafisk designer og illustratør. Til bildene hun stiller ut i Porsgrunn har hun hentet skatter frå både Porsgrunns Dagblad og i kopier av PP-dekorer. Blant bildene finner du seriene «Plattfri vandel», «H2O» og «Verneplan for planeten».

Vann er nødvendig

Nå er alle tre kunstnerne samlet på Kirkeristen i Oslo, og når de arbeider og samarbeider, brukes det mye vann for å få fram de kunstneriske utrykkene. Det krever både keramikk, maleri og kollasj. Derfor er også de tre kunstnerne invitert til å være en del av kunstfestivalen Greenlightdistrict.

Varighet

15. september-13. oktober

Kapasitet

30

Pris

Kr 80/40

Kontakt Telemark Museum