/FRAGILE. Keramikk i Grenland i 2000 år

• Fragile vises på Porselensmuseet sommeren 2019
FRAGILE. Keramikk i Grenland i 2000 år 2019-06-12T09:25:37+00:00

Project Description

I sommerens utstilling på Porselensmuseet viser vi utviklingen fra 2000 år eldgamle leirkar til det skjøreste PP-porselen FRAGILE.

«FRAGILE. Keramikk i Grenland i 2000 år» viser eldre jernalders leirkar, bondekeramikk, fajanse, kinesisk importporselen og PP!
Alle skatter i Telemark museums samling.

Utstillingen «FRAGILE» vises fra 5. juni-25. august.

Skjøre gjenstander som skal sendes blir merket med «forsiktig» eller «fragile». Til og fra Grenland har skjøre gjenstander blitt eksportert og importert så lenge det har bodd folk her.

I denne utstillingen viser vi gjenstander laget av keramikk og porselen som er produsert og brukt i Grenland. Blant de eldste gjenstandene er det også funn fra Vestfold-kommunen Larvik, som grenser til Telemark i Siljan og Porsgrunn. Vi viser også gjenstander som er importert fra Europa og Ostindien (Kina) og materiale som er produsert i innlandet i Telemark, i Lunde i Nome kommune.

Kort fortalt,  så får du se hva husholdninger i Grenland kan ha hatt av keramikk før Porsgrunds Porselænsfabrik så dagens lys i 1885.

Tilgjengelighet

6. juni-25. august