fbpx

Ibsens valører

En salgsutstilling av Ragnhild Galaasen Storbæk. Åpen 9. mai – 31. august.

Ibsens valører En utstilling av Ragnhild Galaasen Storbæk
Ibsens valører En utstilling av Ragnhild Galaasen Storbæk
Ibsens valører En utstilling av Ragnhild Galaasen Storbæk

Ragnhild Galaasen Storbæk (37) er opprinnelig fra Trysil, men flyttet til Skien i 2008 og har etter det blitt værende her. Nå er hun gift, har to barn og trives godt i Grenland.
Kunst har hele tiden vært drivkraften i alt av hennes virke. Fra tidligere har hun en kunstutdannelse fra Oslo Kunstfagskole med fordypning i tegning og maleri. Hun har også en bachelor i kulturledelse.

I dag er hun daglig leder på Galleri Osebro. I tillegg til dette eier hun foretaket TegneRagnhild der hun illustrerer for bedrifter, private og organisasjoner. Dere finner henne på tegneragnhild.no, og som @tegneragnhild på instagram og Facebook.

Inspirert av kontraster

Ragnhild har illustrert i nesten 20 år og har selv lagt sin elsk på digitale illustrasjoner med mye farger.

«Jeg blir veldig inspirert av kontraster. Både i livet generelt, og som utgangspunkt for kunsten. Former, farger, teksturer og nyanser harmonerer best sammen i kontrast til hverandre og til omverdenen. Litt slik som vi mennesker også gjør.»

Ragnhild sier dette om utstillingen:

Ibsens Valører er en forlengelse av nettopp dette med kontraster. Ibsens liv og virke har så mange valører ved seg. Hans tilnærming til livet og samfunnet stod i kontrast til den tiden han levde i. Og i hans verk kan vi forstå mange av hans opplevelser og tanker rundt dette: de politiske problemstillingene, de ukorrekte samfunnsnormene og de personlige relasjonene. Måten Ibsen belyser dette på er utrolig spennende. Han skildrer utfordringer som fremdeles eksisterer i dag i aller høyeste grad.
Kun tiden har endret seg, men problemstillingene eksisterer fremdeles, bare i en litt annen form.
Jeg er blitt spesielt glad i «En folkefiende» der kjernen «å kjempe for det man tror på» står like sterkt i dag. En kan trekke sterke paralleller til dagens mange kamper med valører like sterke nå som da. Kamper for det skeive miljøet, klima- og miljøkampen og generelt kampene rundt urettferdighet og utenforskap. Dette er viktige temaer som har hatt en stor plass i hele mitt voksne liv. Og også hele Ibsens voksne (og unge?) liv.

Søk
Search