fbpx

Migrasjon og identitet

Se de beste bidragene i Thor Heyerdal-instituttet sin konkurranse om temaet migrasjon og identitet.

Migrasjon og identitet

Åpen 14. september – 1. november

Hvert år har Thor Heyerdahl-instituttet lyst ut en konkurranse med 50.000,- i vinnerstipend. Ungdom i aldersgruppen 16-19 år på videregående skoler kan delta og i fjor var det elever fra Fyrstikkalleens videregående skole i Oslo som vant. Fotoklassen arbeidet med et prosjekt i sjangeren kunstfoto og videokunst. Temaene var «Kjønn, identitet og migrasjon», i sammenheng med Queer Culture Year 2022.

Utstillingen presenterer vinnerne av 1., 2. og 3. plass, i tillegg til fire bidrag som har gjort seg fortjent til hederlig omtale. Telemark museum er takknemlig for å kunne vise den her i Skien. Utstillingen er plassert i museumsbygget VEV i Brekkeparken og er helt gratis å se.

Samarbeid mellom fylkeskommune og museer

Initiativet til denne utstillingen kommer fra Vestfold og Telemark fylkeskommune, som har arbeidet kontinuerlig med denne tematikken i mange år. Med regionreformen har fylkeskommunen fått større ansvar for å legge til rette for positiv samfunnsutvikling, særskilt med hensyn til migrasjon, integrering og inkludering.

I dagens situasjon med klimaendring og pågående kriger i verden, med mange millioner mennesker på flukt fra hjemlandet sitt, er temaene høyst aktuelle, også i tiden fremover.

Menneskers rettigheter

Utstillingen Migrasjon og identitet fra Thor Heyerdahl-instituttet, Vestfoldmuseene, viser fotografier og tekster som inneholder universelle menneskelige tanker, følelser og behov, og er produsert av ungdom i videregående skole. Den tar for seg migrasjon, både frivillig og ufrivillig, identitet, menneskers rett til valgfrihet, kjærlighet og verdien av et menneskeliv i verden på vår planet.

Telemark museum har arbeidet tett sammen med Thor Heyerdahl-instituttet ved Vestfoldmuseene, Vestfold og Telemark fylkeskommune, kommuner i regionen og frivillige organisasjoner i planleggingen av utstillingen. Sentralt i dette samarbeidet står økt forståelse for, og dialog mellom mennesker fra forskjellige kulturer, grunnleggende verdier i det norske samfunnet som frihet og solidaritet gjennom historisk fortelling om migrasjon, identitet og integrering.

Migrasjon og identitet

Søk
Search