fbpx

Porsgrund Tattoo

Porsgrund Tattoo

På keramikk og porselen har kunstneren formidlet historier om epoker, levd liv og ikke minst de vakreste kunstverk foreviget i dette hvite gullet. Og det samme gjør tatovøren. Ofte er det da de personlige historiene som foreviges på kroppen. Et tap. En kjærlighet. En hyllest. Eller for noen rett og slett en suvenir.
Den første bevarte tatoveringen vi kjenner til ble funnet på ismannen ötzi, som har blitt bevart i isen i over 5000 år. Men instrumenter som har blitt funnet over hele kloden tyder på at kunsten har vært utført i over ti tusen år, med forskjellige virkemidler. Alt fra å åpne sår som fylles med aske, til å spisse dyretenner og bruke kaktusnåler.
I enkelte samfunn kunne tatoveringene påføres som straff eller tegn på tilhørighet til en eier, i andre samfunn ble de påført med stolthet og tegn på tilhørighet i en gruppe, eller en kultur.
Tatoveringer har vært elsket og hatet de siste hundre årene, og frem til andre verdenskrig så var de først og fremst forbeholdt sjømenn- hvertfall i den vestlige verden.
Dette har endret seg, spesielt de siste femti årene- og nå er det stadig flere som velger å smykke kroppen sin med personlige historier risset inn i huden.
Kanskje flere enn de som velger seg ut et personlig porselen?

I denne utstillingen vil du møte noen av disse historiene fra huden til mennesker i Porsgrunn.
Og kanskje vil du gå ut av døren og selv bestille deg en time hos nærmeste tatovør?

Medvirkende og takk til:
Stian Olsen-Cindy Landkaas-Eyvind Solli Andreassen-Julie Talmo- Lin Wang-Gunn Kolstad- Geddy Aniksdal- Henrik Rasmussen- Roger Omnes- Trine Monge Wade- Stina Glømmi- Tom Erik Heimdal Nykås- Nils Harald Oppland- Thor fra Sundjordet– Bjørn Amundsen- Hans Martin Halvorsen
#porsgrundtatto

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter