/Vinter i Kittelsens rike, Kittelsenhuset

Vinter i Kittelsens rike, Kittelsenhuset

• Theodor Kittelsens ekorn i nysnø til Thedor Casparis diktsyklus Vintereventyr.
Vinter i Kittelsens rike, Kittelsenhuset 2020-06-19T09:46:26+00:00

Project Description

I utstillingen «Vinter i Kittelsens rike» viser vi Kittelsens kjente og kjære vintermotiver.

I utgangspunktet ble motivene laget til Theodor Casparis diktsyklus «Vintereventyr», men er blant Kittelsens arbeider vi i dag husker.
Porsgrunds Porselænsfabrik startet sitt arbeid med å fornorske produksjonen i 1901, og Kittelsens vintermotiver passet perfekt inn i denne tanken. «Ryper i sne», «Ekorn på flukt» og «Rædharen» pryder vaser, platter og fat, noen av disse er i år utstilt på Kittelsenhuset i Kragerø.

Kittelsenhuset er Theodor Kittelsens barndomshjem, og kommer du på besøk forteller våre flinke omvisere deg om hans oppvekst og liv. I husets andre etasje viser vi den romantiske serien Aarets Maaneder. Serien er som en kalender, laget til Theodors kone Inga da paret var nygifte og bosatt på Skåtøy.
Omviserne kan også fortelle litt om livet i smaua i Kragerø på siste halvdel av 1800-tallet.

Velkommen til Kittelsenhuset!

Tilgjengelighet