Hundre år på Brekke

Hundre år på Brekke

For vel hundre år siden samlet en gruppe ærverdige menn seg i Skien.
De så med alvorlig bekymring på fremtiden. De fryktet at verdifulle gjenstander og minner om det gamle Telemark og fylkets beboere skulle selges til Oslo og andre fjerne strøk. Noe måtte gjøres! I 1909 stiftet de derfor Telemarkens og Skiensfjordens Museum for å ta vare på den unike og viktige Telemarkskulturen. Den friske hundreåringen finner dere i dag på Telemark Museum i Brekkeparken.

I anledning hundreårsjubileet gir Telemark Museum ut boken Hundre år på Brekke. Boken inneholder historien om museet.

For vel hundre år siden samlet en gruppe ærverdige menn seg i Skien. De så med alvorlig bekymring på fremtiden. De fryktet at verdifulle gjenstander og minner om det gamle Telemark og fylkets beboere skulle selges til Oslo og andre fjerne strøk. Noe måtte gjøres! I 1909 stiftet de derfor Telemarkens og Skiensfjordens Museum for å ta vare på den unike og viktige Telemarkskulturen. Den friske hundreåringen finner dere i dag på Telemark Museum i Brekkeparken.

I anledning hundreårsjubileet gir Telemark Museum ut boken Hundre år på Brekke. Boken inneholder historien om museet. Vi forteller om hvordan og hvorfor man har samlet og dokumentert historien om Telemark. Om hvordan de ulike personlighetene i museet har fått satt sitt preg på denne fortellingen. Om heldige og mindre heldige valg gjennom hundre år. I tillegg vil vi presentere Den grå dame, glimt fra våre fantastiske samlinger, historien om Venstøp, Henrik Ibsens møbler og mye mer!

I boken slipper vi til en håndfull engasjerte og kunnskapsrike forfattere. I tillegg har vi hentet frem bilder fra våre historiske arkiver og satt dem sammen med fotograf Dag Jenssens nye fotografier.
Alt for at leserne skal fornemme museets sjel.

Hundre år på Brekke lanseres i mai 2009.

Pris

79,-

Forfatter

Telemark Museum

Utgiver

Telemark Museum

Utgitt

2009

Bestill bok

Bestill boken

Bestill bok

Alle felter markert med en rødt stjerne: * må fylles ut.

Kundeopplysninger

Adresse

Tilleggsopplysninger

I tillegg kommer ekspedisjonsgebyr på 30,- +porto
Kryss av nedenfor for å bekrefte at du ikke er en automatisk innsender *

Søk
Search