fbpx
ArrangementerÅpningstider og priserÅrskort 2023

Åpent: 1. mai – 31. august, kl. 11-17 (mandager stengt).

Omvisninger hver hele time.

Henrik Ibsen museum, Venstøp.

Utstillinger

Se alle utstillinger og omvisninger

Arrangementer

Se flere arrangementer

Hvor vokste Henrik Ibsen opp?

De første årene av sitt liv bodde familien Ibsen midt i Skien sentrum. Først i Stockmannsgården, deretter i Altenburggården.

Da Henrik Ibsen var sju år flyttet hele familien Ibsen til sommergården Venstøp, noen kilometer nord for byen. Dette ble familiens hjem fram til Henrik flyttet fra sin barndomsby til Grimstad som 15-åring. Venstøp er det eneste av Henrik Ibsens hjem i Skien som fortsatt finnes, og er i dag Henrik Ibsen museum.

Kommer du til Henrik Ibsen museum får du høre om den verdenskjente dramatikerens barndom og oppvekst.

Museet på Venstøp

Henrik Ibsens barndomshjem på Venstøp i Skien er Telemark museums stolthet.
Vi inviterer inn, og forteller deg historien om den verdenskjente forfatterens oppvekst. Kilder forteller oss Henrik var opptatt av teater, allerede som barn. Han spilte dukketeater for nabobarna, hadde trylleshow og lagde marionettedukker. I barndomshjemmet er det både møbler og gjenstander vi vet har tilhørt familien Ibsen. Vi byr også på utstillinger som handler om forfatteren eller hans forfatterskap. Se utstillinger.

Butikk og kafe

Henrik Ibsen museum har en hyggelig butikk som byr på Ibsens egne drama, og bøker som omhandler forfatteren. Ikke minst har vi førstekonservator Jørgen Haaves bok Familien Ibsen til salgs. Den ble utgitt i 2017 og belyser Henriks oppvekst i Skien.
I kaféen blir Ibsens honningkake servert. Kaffe, vafler og is står også på menyen.

Gård i vakkert kulturlandskap

Venstøp består av en fredet hovedbygning fra 1815, bryggerhus, drengestue, låve og stabbur.
Gården ligger i et vakkert kulturlandskap i Gjerpen. Uteområdet egner seg godt for en rast, og i hagen er en kjeglebane rekonstruert. Den kan du bruke når du gjester Henrik Ibsen museum, slik vi vet gjestene som kom til Knud og Marichen Ibsen gjorde på 1830-tallet.

Søk
Search