/Om Henrik Ibsen Museum

Henrik Ibsen Museum

Om Henrik Ibsen Museum 2019-11-05T15:14:36+00:00
  • Havestuen Venstøp nett
  • Venstøp aug 16 nett

Velkommen til å besøke Henrik Ibsens barndomshjem!

Da Henrik Ibsen var sju år flyttet hele familien Ibsen til sommergården Venstøp. Dette ble familiens hjem fram til Henrik flyttet fra Skien til Grimstad, og er det eneste av Henrik Ibsens hjem i Skien som fortsatt finnes. Kommer du til Henrik Ibsen Museum får du høre om den verdenskjente dramatikerens barndom og oppvekst.

Museet på Venstøp

Henrik Ibsens barndomshjem på Venstøp er Telemark Museums stolthet, og særlig viktig er det for oss å invitere inn i Henrik Ibsens barndomshjem. Kilder forteller oss at allerede som barn var Henrik opptatt av teater. Han spilte dukketeter for nabobarna, hadde trylleshow og lagde marionettedukker. I barndomshjemmet er det både møbler og gjenstander vi vet har tilhørt familien Ibsen. Vi byr også på utstillinger som omhandler forfatteren eller hans forfatterskap. Se utstillinger.

Butikk og kafe

Henrik Ibsen Museum har en hyggelig butikk som byr på Ibsens egne drama, og bøker som omhandler forfatteren. Ikke minst har vi førstekonservator Jørgen Haaves bok Familien Ibsen til salgs. Den ble utgitt i 2017 og belyser Henriks oppvekst i Skien.
I kafeen blir Ibsens honningkake servert. Kaffe, vafler og is står også på menyen.

Gårdsanlegg i vakkert kulturlandskap

Venstøp består av en fredet hovedbygning fra 1815, bryggerhus, drengestue, låve og stabbur.
Gården ligger i et vakkert kulturlandskap i Gjerpen. Uteområdet egner seg godt for en rast, og i hagen er en kjeglebane rekonstruert. Den kan du bruke når du gjester Henrik Ibsen Museum,  slik vi vet gjestene som kom til Knud og Marichen Ibsen gjorde på 1830-tallet.

Se film fra Henrik Ibsen Museum, laget av Geir Halvor Sollie