Jubeldag på museet

Det ble full jubel hos oss da vi fikk vite at Henrik Ibsen museums restaureringsprosjekt får 11,5 millioner og Brekkeparkens museumsbygg VEV får 2 millioner på statsbudsjettet. For en julegave!

Jubeldag!

– Føler oss anerkjent som et nasjonalt Ibsenprosjekt

– Vi er så takknemlige for dette, stråler direktør Barbara de Haan.

Tirsdag kveld ble nyheten sluppet, der SV, Ap og Sp står sammen om å tildele Henrik Ibsen museum og Sølvåren Ibsen formidlingssenter til sammen 23 millioner kroner. I tillegg ønsker partiene at museumsbygget VEV i Brekkeparken får 2 millioner i driftsmidler.

– Det er svært få tilskudd som går til museumsformål i årets statsbudsjett, så vi er takknemlige og ydmyke for at vi blir foreslått et så stort tilskudd. Det viser at samfunnet vil delta i et nasjonalt Ibsen-prosjekt, som det vi har i Skien, sier Barbara de Haan.

– Det viktigste med denne tildelingen er at det setter oss i stand til å gjennomføre våre omfattende planer på Henrik Ibsen museum, legger hun smilende til.

Driftsmidler sørger for åpent museum

Ikke nok med millioner til Henrik Ibsen museum. Brekkeparkens nye museumsbygg VEV ser også ut til å være sikret driftsmidler. 2 millioner kroner skal settes av på statsbudsjettet, noe selvfølgelig direktøren og alle de ansatte ved museet applauderer.

– For publikum er det tross alt driften som er det viktigste. Likevel er det helt naturlig at driftsbevilgningen kommer nettopp nå, siden hele bygget med utstillingen Alt dette er ditt ble åpent i april i år. Dette er det første året vi har hatt riktig helårsåpent.

Odin Bohman, Terje Aasland, Silje Honningdal, Karina Børven og Bjørn Rudborg
Tilbakeføring og restaurering av Henrik Ibsens barndomshjem. BJørn Rudbord, Karina Børven, Hedda Foss Five og Silje Honningdal
Barbara de Haan og Bjørn Rudbord på Stortinget, i møte med Ådne Naper og Kari Elisabeth Kaski
Henrik Ibsens barndomshjem i 2028
Henrik Ibsens barndomshjem i 2028, låven
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen besøker Venstøp i november 2022

Søk
Search