Norsk havekunst under europeisk himmel

Norsk havekunst

Tidligere var haver nødvendige deler av en husholdning, enten det var på landet eller i byen: Kjøkken- og frukthaver forsynte folk med nødvendige produkter. Men utformingen av haver ble også praktisert som en kunstform. Inspirasjonskildene var store europeiske haveanlegg og en omfattende litteratur som både diskuterte havekunstens ideer og tilbød leseren konkrete kunnskaper om dyrking. Denne europeiske arven kan gjenfinnes i norske parker fra 1600-tallet og frem til moderne villahaver og urbane minihaver.

I Norsk havekunst under europeisk himmel presenterer 16 forfattere kjente og mindre kjente haver fra Buskerud, Telemark, Vestfold og Østfold. Disse speiler både en europeisk livsform og norske forutsetninger. Forfatterne viser hvordan de har endret seg gjennom flere hundre år til de parker og haver vi i dag kan oppleve i våre private og offentlige rom.

Artiklene fra Telemark forteller om hagene på Ulefos Hovedgaard på Ulefoss, Søndre Brekke i Brekkeparken i Skien, Henrik Ibsens Venstøp i Skien, Slåttnes i Langesund og Prestegårdshagen i Porsgrunn. I tillegg er Andreas Usgaard Hersleb; den første kjente hage- og landskapsmaleren ved Skiensfjorden omtalt i eget kapittel.

Finn Rønning, Jørgen Haave, Åsmund Beier-Fangen og Tor Kjetil Gardåsen ved Telemark museum har skrevet artiklene om Telemarks prakthager.

Pris

149,-

Forfatter

Einar Sørensen (red), Finn Rønning, Jørgen Haave, Åsmund Beier-Fangen og Tor Kjetil Gardåsen ved Telemark Museum

Utgitt

2013

Katalognr.

978-82-304-0093-7

Bestill boken

Bestill bok

Alle felter markert med en rødt stjerne: * må fylles ut.

Kundeopplysninger

Adresse

Tilleggsopplysninger

I tillegg kommer ekspedisjonsgebyr på 30,- +porto
Kryss av nedenfor for å bekrefte at du ikke er en automatisk innsender *

Søk
Search