Boka Så vidt jeg vet - barndomsminner fra Skien av Tor Åge Bringsværd. Forsiden med svart-hvittbilde av Tor Åge som liten lutt, han mater sin trofaste ganger, altså hans lekehest.

«Det første jeg husker – og da kan jeg sannelig ikke ha vært to år engang – var at vi satt tett sammen i en mørk jordkjeller. Jeg merket at de voksne var redde.»

Tor Åge Bringsværd minnes sin barndom i Skien på 1940- og 50-tallet. Høsten 2023 ble museet kontaktet av forfatteren, og vi har fått lov til å være med på mimringen – små og store historier fra Skien. Helt fra han ble født, på Betanien 16. november 1939, via krigsminner, til lek i gatene, skolegang og fotball på Banejordet. Utgangspunktet er Duestien og Amtmand Aalls gate i nordre bydel, hvor det den gang var flere hester enn biler i bybildet. Tidsreisen sammen med Tor Åge har vært hjertegod. Telemark museum er stolt utgiver av boken «Så vidt jeg vet».

«Vi lever våre liv kronologisk, og det får greie seg. I en bok kan vi heldigvis hoppe både fremover og bakover. Noen vil sikkert mene at det da kan bli litt hulter til bulter. Og det er jeg hjertens enig i. Men velger vi å bruke innfallsmetoden, så er det slik det må være.»

Pris

399,-

Forfatter

Tor Åge Bringsværd

Utgiver

Telemark museum

Utgitt

2024

Katalognr

ISBN 9788290692402

Åpningstider

Tirsdag–søndag 11–17, mandager stengt

Bestill boken

Bestill bok

Alle felter markert med en rødt stjerne: * må fylles ut.

Kundeopplysninger

Adresse

Tilleggsopplysninger

I tillegg kommer ekspedisjonsgebyr på 30,- +porto
Kryss av nedenfor for å bekrefte at du ikke er en automatisk innsender *

Søk
Search