//Om Berg-Kragerø Museum

Berg-Kragerø Museum

Om Berg-Kragerø Museum 2018-06-28T15:04:15+00:00
  • Lystgård fra 1803
  • Munch-utstilling
  • Leketøysutstilling

Åpningstider sommeren 2018:
20. juni-19. august, tirsdag til søndag, kl. 11.00 til 16.00

Hovedutstilling: Yrke og virke i Kragerø: Den gang da – og nå. Via gjenstander og foto belyses yrker, forretninger og bedrifter i Kragerø fra 1850 til 2018.

26. juni-8. juli: Maleriutstilling med Per Lundgren
10. juli-19. august: Lillen Dahll Vogt-utstilling som viser hennes og venners arbeider.
19. august: Feiring av Jeia Homanns fødselsdag

Berg hovedgård

På Berg Kragerø Museum kan du se hvordan familien Homan levde, og i utstillingslokalet kan du beundre en vakker leketøysamling, sette deg inn i Kragerøs fortid som iseksportør eller se Munch-utstillingen «Kragerø var mig god»
Gården Berg ligger idyllisk til på Langetangen ved Hellefjorden i Kragerø. Lystgården tilhørte den mektige legefamilien Homan, men i 1943 testamenterte den siste gjenlevende i familien, Henriette ”Jeia” Homan familiens sommerresidens til Kragerø kommune. Hun ønsket at stedet skulle bli et museum som fortalte byens historie. Etter en grundig oppussing åpnet Kragerø museum i 1955.

Den praktfulle eiendommen er på nær 700 mål og er et herlig sted for rekreasjon. Berg ligger rett ved Hellefjorden, og har du lyst til å kombinere museumsbesøk med båtliv, badetur og soling – ja, da er Berg det rette stedet.

Det er flere historiske bygninger på stedet, og i utstillingsbygget finner du museumsbutikk og en liten kafe.

Munch- utstilling «Kragerø var mig god» har plass på Berg 
Kunstneren Edvard Munch (1863-1944) kom til Kragerø i 1909 etter et nervesammenbrudd året før. Perioden i Kragerø blir av mange sett på som den mest interessante perioden i hans liv og kunstneriske virke. Det var også en svært produktiv periode. ”Historien” og ”Solen”, som dekorerer Universitetets aula, malte han her. Trolig er det soloppgangen han så fra Skrubben, huset han leide i Kragerø, som inspirerte til det fantastiske hovedverket.

”Kragerø var mig god” åpnet på Berg 100 år etter at Munch kom til byen. Den viser hans kunstneriske virke i perioden 1909-1916 og hvordan kunstneren levde i kystbyen sør i Telemark.