Afternoon tea

Velkommen til en deilig afternoon tea hos oss fire lørdager i sommer, kl. 12 eller kl. 14.30

Reserver bord her

Fire lørdager i sommer serverer vi afternoon tea i Brekkeparken kafé. Vi har bordservering kl. 12 og kl. 14.30

Vår afternoon tea-meny varierer. Kokken vår finner de beste råvarene for sesongen og bruker sin kreativitet for å sette sammen en utmerket afternoon tea for deg. Scones, tradisjonelle, engelske sandwiches, lefseruller og små, deilige kaker finner du på stettefatet som blir servert. Du kan velge mellom mange ulike te-typer, prøv gjerne den engelske varianten med melk i teen.

Pris kr 415 pr. kuvert

Ønsker du annen drikke til maten, kjøper du det når du kommer til oss. Det er ikke med i kuvertprisen.

Afternoon tea i sommer

Prøv også litterær afternoon tea

Niels Aall og Brekke – inspirasjon fra England

Hvorfor afternoon tea på Brekke, spør du kanskje? Det er jo ikke en norsk skikk. Men den norske overklassen var del av en europeisk kultur og Aallene var spesielt knyttet til England.

Bestefaren Niels Aall d.e kom flyttende alene fra London til Porsgrunn som tiåring på begynnelsen av 1700-tallet. Han skulle lære trelasthandel, en viktig handelsnæring mellom Norge og England.

Vår Niels Aall på Brekke var utdannet både i Frankrike og England og fikk der smaken på det gode liv. Da han skulle innrede Søndre Brekke gård, var det helt naturlig å handle møbler i London. Da han skulle anlegge hage – ja så ble det engelsk stil det òg. Det kan du se den dag i dag – et bølgende, duvende, usymmetrisk parkanlegg med masse trær som nesten later som det er blitt til ved en tilfeldighet.

Da dronning Victoria døde et århundre senere sies det at familien Aall gikk med svart sørgebånd et helt år. Så nært føltes båndene til England.

Og britisk te-kultur? Den tok nok Niels også med seg hjem. I 1818 vet vi at hans frue Christine Johanne bestilte blant annet te-servise fra England i bryllupsgave til deres avholdte huslærer, Alexander Lange.

Passer ikke datoen?

Ønsker du et eget selskap med servering av afternoon tea? Send oss gjerne en forespørsel med dato og tid så ser vi på det.
Vi har et min. antall på 15 kuverter for afternoon tea.

Kontakt oss på post@telemark.museum.no

Søk
Search