fbpx

Foredrag om Romanifolkets reise

Kai Samuel Vigardt 36 har holdt p med slektsforskning og arkivstudier i over 20 r s rlig har han arbeidet med den nasjonale minoriteten Romanifolket Taterne kalt reisende De reisende har en 500 r lang historie i Norge

Billett

Kai-Samuel Vigardt (36) har holdt på med slektsforskning og arkivstudier i over 20 år, særlig har han arbeidet med den nasjonale minoriteten Romanifolket/Taterne – kalt reisende.

De reisende har en 500 år lang historie i Norge. Fra midten av 1800-tallet og opp mot slutten av 1980-tallet førte norske myndigheter en hardhendt assimileringspolitikk mot folkegruppen, omtrent 1/3 av alle barna ble tatt fra foreldrene, familier ble satt på arbeidsleir og tvangsbosatt rundt omkring i store deler av landet. På tross av all motstanden fra myndighetenes side lever den lille minoritetsgruppen fortsatt midt i blant oss i det norske samfunnet. Dessverre har mange valgt å holde sin identitet som reisende skjult, samfunnet har gjort for mye urett til at mange ønsker å stå frem.

Foredragsholderen vil ta oss gjennom en kortfattet del av historien til Romanifolket/Taterne, beskrive noen viktige kilder i jakten på å finne reisende slekt, og enkeltfortellinger om folkets egen kamp om å overlever.

Foto: Anette Berentstad, NRK, og Julia Marie Naglestad

Søk
Search