fbpx

Julemarked i Brekkeparken

Første søndag i advent er det julemarked i Brekkeparken.

Årets utstillere
Julemarked i Brekkeparken
Kjøp billett

Program:

11.00: Portene åpner, inngang Øvregate 32a og 32b.

11.30: Nissedans v/utescenen, Skien kulturskole.

12.00: Bodil Nordjore foredrar om juletradisjoner og julemat. Banksalen i nybygget.

12.30: Nissedans v/utescenen, Skien kulturskole.

13.00: Juletoner i paviljongen.

13.30: Nissedans v/utescenen, Skien kulturskole.

14.45: Speidermusikken spiller i Frivillighetstunet.

15.30: Speidermusikken spiller foran hovedhuset.

16.00: Julegrantenning v/hovedhuset.

17.00: Portene stenger.

Kl. 11-15:30: Aktiviteter:

 

Populært julemarked

Brekkeparken i Skien byr på et av Telemarks største og mest populære julemarked med over 3000 besøkende. Når porten åpnes til Brekkeparken søndag 27. november, møter du over 50 utstillere, dansende nisser, julemusikk, kor fra Skien vgs, åpen Kleivbutikk og julestemning i hele parken.

– Vi har mange fine lokalmatprodusenter i år. La deg friste av pølser, økologisk pinnekjøtt, kling, kaker, saft, honning, og ordentlig godt bakverk fra lokale bakere, sier julemarkedssjef Karen Kjeøen Erikstad.

I begge fløyene til Søndre Brekke gård, er kunst- og håndverksprodusenter på plass og ute i parken finner du juleboder på rekke og rad. En kuriosa er «Butikken til Kristiane» i Tomtegata 2, som ble drevet til utpå 1970-tallet. Denne søndagen byr den lille landhandelen på godteri og gode minner.

Juleverksteder og julebukk

For barna blir det full rulle hele dagen. De kan kjøre tur i parken med hest og kjerre eller delta på morsomme juleverksteder. Alle kan besøke julepyntede hus – både i følge med julebukken eller gå på egen hånd. Julebukken starter hver halvtime kl. 11.30-15. Der kan dere bli med inn i forskjellige bondestuer og hovedhuset og se hvordan julen var på 1700, 1800 og 1900-tallet. Kl. 16 er det julegrantenning ved hovedhuset, med sang og gang rundt juletreet.

Snikstart med Bodil

– Allerede lørdag er vi i gang her i Brekkeparken, men da er det for de voksne, sier Tone Lundeberg, som arrangerer jolegilde sammen med turbobudeia Bodil Nordjore.

Du kan bli med på en smaksfest i Brekkeparken kafé. Bodil serverer julemat slik hun lager det hjemme hos seg selv, og hun forteller om de gode, gamle juletradisjonene i Telemark. UTSOLGT: Bodils jolegilde har forhåndspåmelding.

Foredrag kl. 12

På julemarkedet søndag 27. november kl. 12 har du også anledning til å møte Bodil. Da foredrar hun om julemat og juletradisjoner i museets nybygg. Foredraget inngår i billetten du kjøper for å komme inn på markedet.

 

Bodil Nordjore. Foto: Mona Gundersen
Kart over julemarkedet

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter

NorwegianEnglish