Karsten og Petra lager museum

Bli med inn i Karsten og Petras verden! Vi møtes under trappa i museumsbygget VEV alle lørdager i november.

Billett

Fire lørdager inviterer vi barn til lesestund og oppdagelsesferd på museet. Vi samles i Karsten og Petras lekeutstilling, men vi går også en tur inn i utstillingen Alt dette er ditt. Her titter vi inn i det hemmelige rommet og ser på mange rare og merkelige ting som vi har samlet på museet.

Du kan bruke årskortet for 2023 på disse arrangementene. Årskortet kjøper du på telemarkmuseum.no, eller i resepsjonen på museet.

Karsten og Petras museum

Når Karsten og Petra lager museum finner de fram mange ting som de synes er skikkelig gamle. Petra har med seg pappas gamle slips med traktorer på. Pappaen til Petra er død, men i skapet i gangen står det en eske med ting de har tatt vare på etter han.

Karsten velger seg blant annet mammas gamle sparegris. «Sparegriser var noe alle barn brukte før i tiden. Hvis de fikk penger av de voksne, så puttet de dem ned i den sprekken der. Og når grisen var blitt full, kunne de åpne den opp og kjøpe noe de ønsket seg», forklarer Karsten i boka Karsten og Petra lager museum av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt.

Søk
Search