fbpx

O-fag: Menstadslaget

Menstad-slaget i 1931 var Norgeshistoriens mest dramatiske arbeiderkamp.

Billett

Bakgrunnen for Menstadslaget var kampen for grunnleggende rettigheter og arbeidsforhold. Kampen dreide seg om retten til kollektive forhandlinger og fagforeningenes rolle. Det var en kamp mot streikebrytere. Denne kampen ble hard, og arbeidsgiveren fikk hjelp og støtte fra regjering og stat. Lokalt politi og statspoliti ble satt inn i kampen, og marinefartøy og soldater ble sendt til Skien for å bekjempe fagbevegelsen. Foredraget vil ta for seg det som skjedde på Menstad og Skotfoss i de dramatiske dagene i 1931.

Ragnar Steinstad er kveldens foredragsholder.
Ragnar Steinstad er pensjonist, med et tidligere yrkesaktivt liv som elektriker i industri og i ulike firmaer. Han har jobbet som fagforeningsleder på fulltid, hatt tillitsverv i fagbevegelsen helt siden ungdommen, er politisk aktiv på venstresida i norsk politikk og har en generell interesse for arbeiderhistorie. Både hans bestefar og onkel deltok i arbeiderkampene på Menstad i 1931.

O-fag på Telemark museum! Hver første torsdag i måneden arrangerer vi foredragsserien O-fag. Dette er en serie med foredrag, høytlesninger eller fremføringer innenfor naturfag, samfunnslære, geografi og historie.

Foredraget er i det nye museumsbygget VEV i Brekkeparken. Har du kjøpt årskort kan du bruke det på dette arrangementet. Dørene og kaféen åpner en time før foredraget begynner. Velkommen!

Søk
Search