O-fag: Våre første folkeminnesamleres møter med Telemark

Telemark – folkekulturens høyborg ved Erik Edvardsen

Billett

Allerede vår første utgiver av sagn, Andreas Faye, ble folkeminnesamler gjennom en fottur til Telemark sommeren 1824. Han var også innom Skien og Porsgrunn, hvor avisredaktør Feilberg senere gjorde bruk av Ugeblad for Skien og Omegn til å supplere Fayes samlinger. Telemark fikk etter hvert status som folkekulturens høyborg, og ble flittig besøkt av størrelser som Jørgen Moe og Sophus Bugge, og mange andre som fulgte deres spor. Hva var spesielt ved kulturminnene herfra, og hva var det de fant?

Foredragsholder, Erik Henning Edvardsen, er nok mest kjent som ibsenianer, men er også leder av Asbjørnsenselskapet, og har bl.a. skrevet tobindsverket Sagnsamleren og hans ambassadør – Andreas Faye og Peter Christen Asbjørnsen – folkloristikkens pionerer i Norge.

O-fag på Telemark museum! Hver første torsdag i måneden arrangerer vi foredragsserien O-fag. En serie med foredrag, høytlesninger eller fremføringer innenfor naturfag, samfunnslære, geografi og historie.

Vi inviterer til uhøytidelig stemning i biblioteket vårt nede i utstillingen «Alt dette er ditt».

Foredraget er i Brekkeparken og det nye museumsbygget VEV. Har du kjøpt årskort kan du bruke det på dette arrangementet. Dørene og kafeen åpner en time før foredraget. Velkommen!

Søk
Search