Öde og Einar leser Ibsen

Torsdag 22. august kan du møte Öde Nerdrum og Einar Bøhn som snakker om hva det å ha lest alt av Ibsen gjør med oss.

Billett

De leser også noen favorittutdrag fra Ibsens verk. Duoen kjenner du kanskje igjen fra podcasten Öde og Einar leser Ibsen.

De to har vært i hardt vært med noen av sine Ibsen-tolkninger. Det er ikke mange som tør å stå i mot etablerte Ibsenforskere, inkludert Telemark museums egen Jørgen Haave..

Har de et poeng i tolkningene sine? Kom og hør selv! Denne kvelden vil de snakke om hvordan det har vært å gå dypt inn i samtlige verk av Ibsen. Kanskje får de to enda en dimensjon å tenke over når de besøker stedet hvor det hele på mange måter startet.

På Venstøp hadde lille Henrik et eget kott hvor han låste seg inne for å lese bøker. Både Bibelen og Harrisons history of London var hans favoritter.

Harrison’s History of London er et viktig symbol i Vildanden, og den knytter Ibsens litteratur til Venstøp. Mange biografer spekulerer i mulige minner og følelser fra barndommen som senere er omgjort til diktning, men Harrison’s History of London er en konkret gjenstand fra Ibsens biografi som dukker opp i litteraturen.

Søk
Search