fbpx
Parkjazz: Hovedøen Social Club

Parkjazz: Hovedøen Social Club

Sommerens første Parkjazz er her!

Kjøp billett

”Hvis munnvikene dine ikke går oppover når du hører slikt, står du på hue.”
Østlendingen, terningkast 5

Hovedøen Social Club har i over 15 år laget usannsynlige, heftige og dansbare cubanske versjoner av norsk popmusikk (av ikke helt ny dato) som du ikke visste du sårt trenger å høre. Denne lett usannsynlige fusjonen mellom Havanna og Norsk Pop ́s Grunnvann har gjort at nordboere i alle aldre, farger og fasonger kjenner det rykker i dansefoten og smilerynkene når Hovedøen er på ferde og tilfører karibisk livsglede og polyrytmikk til kjente og kjære (?) klassikere.

Hovedøen Social Club slo igjennom med et brak da ”¡Que viva Noruega!” kom sommeren 2008, og fikk en historisk trippel A-listing på NRK P1. Våren 2009 kom oppfølgeren ”¡Ay caramba!”, og i tillegg til turné for Rikskonsertene fikk plata massiv oppmerksomhet i TV og dagspresse. Konserten ”Klassikere a la Cuba” i samarbeid med KORK, bl.a. en stor suksess i Latinamerika og spilles jevnlig på TV på Cuba der bandleder Joner har fått kult-status blant musikere!

På de neste platene «Salsa til folket» og «Hovedøen Social Club slynger julen inn» har Sverre Indris Joner igjen vært i tenkeboksen og pønsket ut hvordan man kan overgå sine tidligere eskapader, og fått med en rekke gjester som har gjort plata til et overflødighetshorn av fantasifulle arrangementer og sexy make-overs av trauste travere.

Og bandet nevner (i all beskjedenhet) at opphavsmennene ikke setter seg til motverge mot å bli gjenstand for bearbeidelser:
«Me gusta! La vieja tía está bien cuidado.»(Jeg liker det! Den gamle tanta er vel tatt vare på) Lillebjørn Nilsen
«Utrolig elegant versjon av Rompa mi – hvem skulle trodd…» – Terje Tranaas, DDE

Sverre Indris Joner – piano, bandleder
Sergio Gonzalez- sang
Eduardo Cedeño – timbales
Ole Marius Melhuus – bass
Ruben Pirela – congas
Marius Haltli – trompet

Konserten er støttet av Skagerak Energi, Sparebank1 Sørøst-Norge, Flyt Audio, Hår1-kjeden, Thure Trykk, Varden, Sørnorsk jazzsenter og Skien kommune.

Skriv inn ditt søkeord og trykk enter