fbpx

Jorunn gir stafettpinnen videre

Direktør Jorunn Sem Fures museumshack

Vi går mot et nytt år og en ny direktør på Telemark Museum. Etter ni år i direktørstolen har Jorunn Sem Fure valgt å gå over til andre oppgaver.

Nå har jeg lyst til å bruke faget mitt igjen, sier Jorunn Sem Fure og smiler.

Jorunn har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen, hun har vært forsker og foreleser ved universitetene i Oslo og Bergen, og gjesteprofessor ved Humboldt Universitetet i Berlin. Historikeren og forskeren vil tilbake i felten og derfor gleder hun seg til å ta fatt på andre oppgaver ved Telemark Museum.

Grundig vurdering

Men blir det ikke rart å skulle sitte på gjerdet og se på at en annen person skal gjøre «dine» oppgaver?

Jeg har tenkt lenge gjennom dette og jeg ser dilemmaet. Likevel tror jeg tiden er inne for å la andre slippe til, med et nytt blikk, nye ideer og tanker, sier hun.
I tillegg så merker jeg at jeg savner faget mitt. Det skal bli deilig å dykke ned i materien igjen. Samtidig har jeg meldt fra til lederen for publikumsavdelingen at jeg gjerne stiller opp for å gjøre praktiske oppgaver under arrangement og annen drift, sier hun.

Comeback som heks?

Nå er det ikke noe nytt å se Jorunn ute i felten. Hun har vært heks på Skrekkeparken og bakt lefser på julemarkedet i Brekkeparken, for å nevne noe. Det å møte gjestene våre har hun alltid sett på som både hyggelig og nyttig.

Jeg føler jeg overlater Telemark museum i god stand. Vi har fått et nytt museumsbygg i Brekkeparken, vi har fått Porselensmuseet opp på stødige ben, og vi har et stort Ibsen-prosjekt i gang på Venstøp, for å nevne noe, sier Jorunn.

Jorunn vil fortsatt være direktør for Telemark museum frem til ny direktør er ansatt. Rekrutteringen og prosessen med å ansette en ny leder starter umiddelbart.

Søk
Search