Lag en høstkrans

Gå en tur i Brekkeparken, plukk vakre blader og bind deg en høstkrans.

Høstkrans

Slik gjør du det:

  1. Bruk en halmkrans, eller lag en runding av en bøyelig og myk gren. Gren og annet bindeutstyr, som vikletråd og tang må du ta med hjemmefra.
  2. Fest grenen med litt tykk vikletråd. Bruk tynnere vikletråd for å feste bladene.

3. Samle pene blader. Har du en stor ring, kan du bruke store blader. Er ringen liten må du bruke mindre blader slik at de ikke tetter hullet i midten. Legg bladene i en vifte (fem-seks-syv blader om gangen.

4. Vikle tråden rundt enden av bladene, to ganger rundt holder. Gjør det så stramt du klarer. Bladene kan du enten velge å legge litt flatt, da går det raskere å lage kransen. Eller du kan legge dem tett i tett som her, da blir den en tykk og lubben høstkrans.

Høstkrans

5. For å få en fin avslutning på kransen, legges de siste stilkene på bladene under første bukett blader. Her fester du vikletråden og lager en hempe til å henge opp kransen i.

Høstkrans

6. Spray med hårlakk dersom du vil at den skal holde litt lengre. (Billig First Price hårspray er best.) En slik type krans vil nødvendigvis visne ganske fort. Men den er nydelig med flotte høstfarger og er flott pynt på ytterdøren, eller som en gave.

Høstkrans

En krans på ytterdøren beskytter mot alle farer som måtte lure i høstmørket. Sirkelen har i norsk folketro vært et viktig og sterkt beskyttelsessymbol. En krans, eller en sirkel, er også et symbol på evigheten. Sirkelen har ingen begynnelse og ingen ende.

Søk
Search