fbpx

Tenker på barna i Ukraina

– Vi tenkte på de barna som ikke har det så bra, de som opplever skumle ting, sier Johanna (11).

Inviterer til Barnas fredsmarkering

Sammen med venninnene Nora (10), Julie (10) og Emma (9) har de solgt 100 muffins og samlet inn 9000 kroner som skal gå til å hjelpe barna i Ukrania. På søndag deltar jentene på solidaritetsarrangementet på Telemark museum og Redd Barna Skien i Brekkeparken.

– Vi er så langt unna det som skjer. Men på søndag kan foreldre og barn komme hit og vise at dette vil vi ikke ha noe av, sier direktør ved museet, Barbara Ida de Haan.

Hun sitter og prater med barna fra Brattbergkleiva skole som har mange synspunkt på det som skjer i Ukraina. For eksempel har de fått med seg at Putin ikke holder avtaler. Han skulle holde fred i fire timer slik at folk kunne flykte, men den avtalen holdt han ikke. Det syns de er dumt.

Sigrid og Synne som er 12 år og går i 7. klasse ved Brattbergkleiva skole skal holde appell på søndag.

– Vi har aldri skrevet appell før, men nå har vi lært oss det, sier de to, som pugger alt de kan for å kunne holde appellen utenat på søndag.

Klokka 12 søndag 13. mars er foreldre og barn velkommen til det nye museumsbygget i Brekkeparken. Der kan de skrive og tegne sine tanker om det som skjer i Ukraina på gule og blå hjerter som blir hengt opp i Brekkeparken. Familiene kan også gå en rettighetssti med 15 poster i parken, som Redd Barna Skien står bak.

Inviterer til Barnas fredsmarkering

Arrangementet varer i to timer og det er flere som skal holde appeller; Ordfører Hedda Foss Five, Redd Barna Skien, ungdomsrådet i Skien og elever fra Brattsbergkleiva skole.

– En av de mest maktesløse gruppene i en krigssituasjon er barna. Først og fremst de Ukrainske barna som har havnet uønsket i denne håpløse situasjonen og deretter alle barn i verden som er vitne til at voksne mennesker misbruker sin makt og gjør verden til et utrygt sted å bo, sier Barbara de Haan.

– Telemark museum sammen med Redd Barna Skien ønsker å gi barn i Skien en mulighet til å vise at de føler med barna i Ukraina og at det er på tide at mennesker med makt i varetar barns trygghet verden over. I tillegg ønsker vi gjennom markeringen her å skape en mulighet for Redd barna til å samle inn penger for å kunne støtte humanitære tiltak rettet mot barn i Ukraina.

– Vi håper mange barn i Skien kommer til museumsbygget i Brekkeparken på søndag, avslutter Barbara de Haan.

Søk
Search