Les også om Jorunn Sem Fures møte med Sigurd Becker, sønnen til David og Signe, i 2013.
Torsdag 19. september ble boka Becker. Holocaust og hjemkomst lansert på VEV i Brekkeparken. Samtidig med boklanseringen åpnet vi også en utstilling som handler om Skiensfamilien, hvordan en helt vanlig familie plutselig får livet snudd på hodet. Det eneste som er «feil» med denne familien, er at de er jøder.
Forfatter og tidligere direktør ved Telemark museum, Jorunn Sem Fure, forteller historien om brødrene David og Louis Becker fra Skien som blir arrestert i 1942. De blir senere myrdet i Auschwitz.
Davids kone, Signe, og de tre barna, Sigurd, Ivar og Sonja, unnslapp arrestasjon og deportasjon med knapp margin. Et stort nettverk ble mobilisert for å redde Singa og barna over til Sverige, der de bodde under okkupasjonen. De kom tilbake til Skien i 1945, men livet ble naturligvis aldri det samme.
På boklanseringen kom 12 etterkommere av David og Signe. Det ble en sterk opplevelse både for forfatter, Jorunn Sem Fure, leder for utstillingen Linnea Dale, og alle de andre som hadde møtt frem.
– Jeg husker så godt at fortellingen til Herman Sachnowitz og boka «Det angår også deg» gjorde et voldsomt inntrykk på meg som tenåring. Først da jeg kom tilbake til Skien i 2012 gikk det opp for meg at Holocaust også hendte her, fortalte Sem Fure under bokbadet som også fant sted denne kvelden.
– Denne historien måtte skrives og jeg er glad for at det ble meg, sa Sem Fure til fullsatt sal.
Boken Becker. Holocaust og hjemkomst er et resultat av mange år med forskning. Sparebankstiftelsen Telemark har støttet bokprosjektet med 500.000 kroner, noe som har vært avgjørende for at forskningsprosjektet kunne gjøres og fullføres.
Les også om Jorunn Sem Fures møte med Sigurd Becker, sønnen til David og Signe, i 2013.
Etterkommerne av David og Signe Becker er imponert over hvordan Jorunn Sem Fure har tatt opp temaet.