6. juni 2024 ble Telemark museum et miljøfyrtårn, med tildeling av merke og ferdig sertifisert.
01.02.2022 startet prosjektet grønn omstilling på Telemark museum. Dette innebærer at museet har satt seg mål om å redusere sine klimautslipp, bli flinkere til å kildesortere, redusere strømforbruket, og etterstrebe bærekraftig drift av på generelt grunnlag.
Som en del av dette arbeidet, har Telemark museum blitt miljøfyrtårnsertifisert. Det betyr at vi oppfyller strenge krav til klima- og miljøhensyn, og har forpliktet oss til en kontinuerlig forbedring og bærekraftig drift av museet.
Vår miljøtilnærming omfatter både museumsbygningene, kaféene og museumsbutikk, samt publikumsaktiviteter, samlingsforvaltning, og produksjon av utstillinger.
Aktivitetene våre påvirker miljøet rundt oss, både lokalt og regionalt. Vi tar derfor ansvar og jobber aktivt med å redusere denne påvirkningen, og vi jobber aktivt med å løfte miljøaspektet i vår virksomhet.
Prosjektet Grønn omstilling og bærekraft har stort fokus på FNs Bærekraftsmål. Telemark museum skal jobbe for at våre varer er kjøpt fra en leverandør som kan vise til en etisk leverandørkjede. Ved innkjøp vil museet stille strenge krav til produktenes produksjons- og transportmetode. I dag er det flere lokale varer å finne i museumsbutikkene og kaféene. Du kan blant annet finne håndlagde produkter fra Hæges vev, Berit Kowalski, Blomsterhavn, Grep Grenland og Ljos Candles
Vi jobber kontinuerlig med forbedring av alle områder av driften av museum slik at Telemark museum blir en mer bærekraftig bedrift.